Зошто синиот џинс се прошива со портокалов конец?!

Портокаловиот конец, кој традиционално се користи при прошивање на Levi-совиот син џинс, првобитно е избран за да се совпаѓа со бојата на бакарните декоративни...

Лесно до развод? Ништо полесно. Само изберете и обидете се.

Во Канада е доволно жената да докаже дека гласното 'ркање на својот маж е еднакво на она на автомобил за трки и би добила...
8ми март - денот на жената 8mi mart denot na zenata

Чиј е „денешниов” 8- ми март: на жената или на мажот?!

Порано жаната му припаѓаше на „послаб", а мажот на „посилен" пол. Тоа и беше некаква „основа" за многу утврдени традиционални, но и „рамноправни" ...

Вонземјаните се одамна помеѓу нас

Иако сѐ уште има многумина учени и лаици кои не веруваат дека човекот не е единственото свесно суштество во вселената, а уште помалку дека...

Мистериозни откритија кои не можат да се објаснат

Иако се чувствуваме супериорни над луѓето кои живееле со векови пред нас, мораме да им оддадеме признание. Зад себе оставиле предмети кои дури ни...
ornagutani, органгутани

Откритие на научници: одењето на човекот на две нозе не е „којзнае што“, зашто...

Можеби одењето на човекот на две нозе - исправеното одење на две нозе не е нешто што е исклучиво карактеристично за човекот, тврдат британски...