АФОРИЗМИ И ДРУГИ ЈАДРОВИЗМИ X

  ПРОБЛЕСОК ВО МИСЛАТА X

  102. Не е храброст, а е велепредавство да жртвуваш опстој на исконски народ. Храброст е да се жртвуваш себеси за неговата иднина.

  ПРОБЛЕСОК ВО МИСЛАТА X

  575. Достоинствен, стамен, непоколеблив и доблесен исконски народ во исконска земја. Пред разнебитување!

  ПРОБЛЕСОК ВО МИСЛАТА X

  256. Во малите големи држави се живее локално и не се прифаќа живуркање глобално.

  ПРОБЛЕСОК ВО МИСЛАТА X

  380. Џенем да се сторите, ѓубриња мафијашки низаедни!

  ПРОБЛЕСОК ВО МИСЛАТА X

  460. Во држава на мафија по една година:Поискусни, поумни, побогати, поаздисани рекетари и рекетирани.

  ПРОБЛЕСОК ВО МИСЛАТА X

  Мудрост, свесност, разум-најважни, најпотребни во секоја лична и колективна борба.