сабота, мај 23, 2020

Здрава исхрана на бебето

Забележано и кај нас, како и насекаде во „модерниот“ свет (прашање колку е навистина модерен, затоа се наводниците, особено ако се има предвид квалитетот...

Тарабука

Тарабуката е арапски мембранофоничен инструмент, изработен од глина или од метал (денес) во форма на вазна без дно. На едната страна, по широката кружна...

Необични реакции на малиот и големиот мозок на човекот

Група фински научници открила дека дел од малиот мозок, одговорен за препознавање на лица, побрзо се активира кога човек ќе здогледа голо тело, отколку...

Хамлет

Тој е главен лик во истоимената трагедија на Шекспир, за која постојат докази дека е напишана и изведувана пред 1600-та година, но некои тематски...
- Advertisement -


);