„Нестандардни“ настани во светот

Иако настаните не може прецизно да се разграничат на „нестандардни“ од „стандардни“, односно така аргуметирано да се „дефинираат“, сепак постојат- се случуваат некои што...

„Лопата маркетинг“ или…

Сосема оправдана е жестоката реакција на опозицијата поради тоа што Владата на Македонија односно премиерот Никола Груевски токму во периодот (не во рамките!) на...

Во одбрана на достоинството на новинарската професија

Наместо да се поддржи борбата против медиумскиот криминал, кој подразбира не само перење на пари на најразлични „груби“ и „софистицирани“ начини, не само полит-...

Важна победа на и за Република Македонија

Оценката за организацијата на првиот круг од парламентарните и локалните избори, пред се на ОДИХР во прелиминарниот извештај- дека се исполнети повеќето од меѓународните...

Уште една независна „контра“ на македонската опозиција

Таа секојдневно преку своите медиумски трабанти ја бомбардира јавноста со своите „експертски“ анализи, проценки и оценки дека животот во Македонија од ден на ден...

Неуспешна прва година на Обама. Има време да се „поправи“.

Претседателот на САД сам призна дека имал „политички недостатоци“, а особено во реализирањето на програмата за излез од кризата. Всушност, признал или не признал „тоа...