Скица за портрет: Марк Џејкобс

Разновидноста или, поточно, непостојаноста е главната карактеристика на веќе светски познатиот моден креатор, во овој момент можеби прв на светот. Тоа еднакво се однесува на стилот, бојата, материјалот, дури и на животното секојдневје и неговата природа.

Прочитајте повеќе:

Зошто анонимен автор?

Деновиве светските агенции пренесоа „забавно разбранување на духовите“ во Вашингтон- САД, поради една книга непосредно поврзана со „актуелниот лик“ на претседателот на државата.

Станува збор за романот „О- претседателски роман“ од анонимен автор, која деновиве треба да се појави во книжарниците, а веќе се најавува- рекламира како „сигурен бестселер“.

Прочитајте повеќе:

Нестандардно во стандардното

Светот на шоубизнисот (често погрешно „тесно" именуван како свет на забавата) не би бил интересен, воопшто не би ја привлекувал љубопитноста на оние „надвор", доколку во него постојано не надвладува, не доминира нестандардното. Кога не би било така, тогаш не само што не би се издвојувал и не би се препознавал себе си како „посебен", туку и би го изгубил потттикнувачкиот „ефект" кај останатите светови („обично- бизнсименскиот", политичкиот, културниот, спортскиот, работничкиот...).

Постои уште нешто што е непосредно „врзано" за овој „обичен, чуден" свет: јавноста. Со неа најмногу си игра и си поигрува (манипулира), а кога би ја немало, кога се би се правело тајно, тој воопшто не би бил она што е. Токму за шоубизнисот е најважно „правилото":

Важно е да се зборува, гледа, слуша, макар и од лошо полошо (негативно, непријатно, разголено, „под кожа"- од интимата итн.).

Уште нешто: помеѓу нив, особено помеѓу врвните бизнисмени, има и мислечки луѓе чии ставови треба сериозно да се промислат. На пример заложбата за „креативен капитализам“. Што е тоа?

Прочитајте повеќе:

Twitter Дисплеј

Умност

Наполеон I Бонапарта

Кога човек ќе совлада неволја, сака удобности, од удобности преминува на излишност, од излишност на раскош, од раскош на престап.

Виц блиц

Посета на генерал на Легија на странци в…

Дошол нов генерал на должност во тврдина на Легија на странци во пустина. Тргнал првиот ден во обиколка и додека ја обиколувал здогледал мазга врзана за еден столб. Го прашал...

Кутија за пребарување

Енциклопедија

Живот

Спортсмен

Најава или Регистрирај се