Два збора

На приемен испит на Ликовна академија пред кандидатите биле поставени три слики:

а) изгорен леб

б) удавен човек

в) бремена жена

Задачата била: да се пронајдат само два збора што се карактеристични за сите три слики!

Испитот го положила само една девојка со голем стомак...

Наишала: „Доцна изваден“.

Повеќе во оваа категорија: « Проблем на убава жена Хакерски »

Оставете коментар

Внесете ги (*) задолжителните информации кои се обележани. HTML код не е дозволен

врати се горе

Twitter Дисплеј

Умност

Џорџ Бернард Шо

Разумните луѓе себе си му се прилагодуваат на светот; неразумните се упорни во обидот светот да го прилагодат на себе си. Оттука сиот напредок зависи од неразумни луѓе.

Виц блиц

Непоследично

Трпе оди во Германија и на Митре му ја остава мачката да ја чува. Му потенцира добро да внимава да не и се случи нешто оти ја сака многу, некогаш...

Кутија за пребарување

Енциклопедија

Живот

Спортсмен

Најава или Регистрирај се