Посета на генерал на Легија на странци во пустина

Дошол нов генерал на должност во тврдина на Легија на странци во пустина. Тргнал првиот ден во обиколка и додека ја обиколувал здогледал мазга врзана за еден столб. Го прашал најблискиот стражар за што служи.

-Господине Генерале, мазгата е за забава на војниците. Знаете, тука сме долго без жени...

-Па тогаш средете го малку тоа место, направете и настрешница и слично.

И си ја продолжил генералот прошетката. По месец дена во пустината не можел да издржи, па решил и тој малку да се позабави со мазгата. Му наредил на стражарот да ја држи, а тој свршил работа. Додека се облекувал, олеснет и задоволен, го прашал стражарот:

-Кажи ми, дали и обичните војници тоа го прават вака како ние генералите?

-Па, Господине Генерале, обичните војници ќе ја јавнат мазгата и ќе одјаваат до најблиската населба со јавна куќа!

Поврзани вести

Повеќе во оваа категорија: « Добар ручек Топки, спорт и позиција »

Оставете коментар

Внесете ги (*) задолжителните информации кои се обележани. HTML код не е дозволен

врати се горе

Twitter Дисплеј

Умност

Станислав Јержи Лец

Од огнот настанува и дело и пепел.

Виц блиц

Мртви пијани возат автомобил

Возат двајца мртви пијани автомобил. - Ќе стасаме ли наскоро в град? - Да, еве сега почесто газиме пешаци. - А може ли тоа малку побрзо? - Не знам, батка, ти возиш!

Кутија за пребарување

Енциклопедија

Живот

Спортсмен

Најава или Регистрирај се