Многу повеќе од зачин: бибер

Биберот (лат. Piper nigrum) е повеќегодишен дрвенест зимзелен лијан од семејството Piperaceae. По потекло е од тропските предели на Индија и југоисточна Азија.  Може да достигне висина од 15 метри, а со полн род раѓа околу седмата година.

Прочитајте повеќе:

Трикови за убавина

Жените ширум светот користат традиционални трикови за убавина кои им помагаат да го одржуваат својот изглед. Повеќето најчесто посегнуваат по маслиново масло и мед, но понекогаш е добро да се позајмат трикови и од жени од други земји.

Еве ги најинтересните и најпрактичните совети за убавина од разни делови на светот:

Прочитајте повеќе:

Најважни 5 антиканцерогени овошја и зеленчуци

Стручњаците велат дека пролетта е идеално време да „навалите“ на овошје и зеленчук кои, освен што се вкусни, можат да ви послужат како превенција на сите видови канцер. Подготвија листа од топ 5 антиканцерогени продукти:

Пролетните јадења ќе го засилат вашиот имунитет и со помош на антиоксиданси ќе се бори против ќелиите на ракот и канцерогените токсини што ги имаме во организмот.

Еве ги 5-те најдобри пролетни продукти што ја вршат таа улога:

Прочитајте повеќе:

Twitter Дисплеј

Умност

Д-р Томас Фулер

Деловниот човек не смее двапати да прекрши збор.

Виц блиц

Непоследично

Трпе оди во Германија и на Митре му ја остава мачката да ја чува. Му потенцира добро да внимава да не и се случи нешто оти ја сака многу, некогаш...

Кутија за пребарување

Енциклопедија

Живот

Спортсмен

Најава или Регистрирај се