Работи и/или создавај денес за утре

Во изминатите социјалистички и првобитнокапиталистички децении се изнаслушавме и изнагледавме за "напред, не назад", за препород, за силно и чесно, да се остане човек (се мисли пред се во политиката и власта) и уште што се не друго. Се разбира, мислам на предизборните кампањи, особено за парламентарните избори по кои народот се определи за „препород во 100 чекори“.

Прочитајте повеќе:

Хаосот

Кој ли го направи околу тебе? Кој ти го направи? Ниту ред да фатиш, ниту мир да си вратиш. Од каде да почнеш, има ли почеток или е се само крај? Секој секому виновен, никој никому одговорен.

Прочитајте повеќе:

Грабежот

Кога не сме ни ваму ни таму, а и не сакаме да бидеме, секој трга на своја страна и гледа што повеќе за себе да земе од заедничкото, да оттгрне, да грабне. Му се може, му се дало, па си зема, си граба, си краде.

Прочитајте повеќе:

Twitter Дисплеј

Умност

Сри Ауробиндо

Највисоката манифестација на бога е чистиот дух во чисто тело. Бог е во срцата на оние што го бараат.

Виц блиц

Од тројца лудаци еден нај

Директор на лудница решава да го пушти на викенд најмалку лудиот. Избира тројца нај и го прашува првиот: -Два плус два? Овој како од топ одговара: -Триста! Го пашува вториот исто. Тој одговара: -Вторник! Третиот се...

Кутија за пребарување

Енциклопедија

Живот

Спортсмен

Најава или Регистрирај се