×

Предупредување

JUser: :_load: Неможно вчитување корисник со ID: 63

Со трајни вредности против минливоста

Мислењето за други е важно во секое време. Оти е пред се потврда на нивни незаборав поради нешто важно, нешто интересно, исклучително, можеби пресудно во животот, работата, дејствувањето. Од постојна состојба до совладување на минливоста.

И да не се заборави: за сигурен чекор кон која било лична цел, како потврда, поткрепа или дополна на мислењето, се најважни разбирањето и самодовербата, искреноста и пријателството.

Прочитајте повеќе:

Ај со добра мисла нека ни е денов, а и ноќта по него. Постоење помеѓу раѓање и смрт

Постоењето на човекот помеѓу раѓањето двапати и смртта двапати е единствено во создавањето едновремено сосе творечкиот неспокој и творечкиот сомнеж.

Да, не може живот со дело без ука и поука, но секогаш во друштво со креативни духови. Во името на вербата, довербата, надежта и љубовта.

Прочитајте повеќе:

Убавината и разумноста наспроти грдотијата

За убавина и разумност во се. И во невреме од други, и во задоволството со други, и во нашево денес.

Грдотијата, пак, секогаш подалеку од животот што го живееме или го живуркаме. Кога веќе не следи на секој чекор.  

Прочитајте повеќе:

Twitter Дисплеј

Умност

Луциј Анеј Сенека

Малите грижи говорат, а големите молчат.

Виц блиц

Луди закони

Држава Кентаки: Секој граѓанин на сојузната држава Кентаки е должен да се избања еднаш годишно! Држава Џорџија: Со закон се забранува врзување на жирафа за телефонски столбови или улични светилки! Држава Њујорк: Ако сте ловец...

Кутија за пребарување

Енциклопедија

Живот

Спортсмен

Најава или Регистрирај се