Баснодописец

Интересно и предизвикувачко за продлабочена анализа е прашањето зошто денес, во овие наши модерни времиња, особено кога научно е докажано и се докажува дека животните зборуваат, кај нас нема, а во светот речиси да нема баснописци. Лично јас не познавам ниеден.

Прочитајте повеќе:

Образование и/ или едукација


Она на што сакам да укажам и да го поттикнам вашето размислување - промислување е една мошне стара тема која постојано се реактуелизира во рамките на реформите, а никако да стане приоритетна. Се однесува на наставниот процес, особено на основното образование. 

Прочитајте повеќе:

Twitter Дисплеј

Умност

Вилијам Балтер Јејтс

Премногу долготрајната жртва може од срцето да направи камен.

Виц блиц

Дебела

Оди една дебела жена низ улица. Наеднаш ја удира автомобил со плавуша за воланот, но за среќа останува неповредена. Жената: -Луда жено, зарем не можеше да ме заобиколиш? Плавушата: -Извинете, жено, но немав...

Кутија за пребарување

Енциклопедија

Живот

Спортсмен

Најава или Регистрирај се