Рекреација во природа*

Одржувањето на телесната кондиција донесува многу благодати- ослободува од стрес и напнатост, го спречува дебелеењето и го „топи" вишокот на килограми, умее да предупреди многу болести, не прави расположени и опуштени.

Пролетта и летото се идеални да се позабавиме со своето тело. Кој било вид на рекреација на отворено да изберете, водете сметка за темпото со кое почнувате.

Повеќемесечното пладнување без ронка физичка активност ги умртвило мускулите, па треба постепено да се подготват за напорите на кои имате намера да ги изложите. Во спротивно, пливањето, планинарењето или возењето на велосипед, наместо задоволство, можат да ви го загорчат уживањето поради болките во мускулите и зглобовите или повредите.

Прочитајте повеќе:

Вежбањето и здравјето

Вежбањето може да биде штетно доколку вежбате лошо, неправилно, спротивно на „редот и обичајот“. Може да ви помогне и избор на спорт според крвната група.

Експертите предупредуваат дека не е доволно да се отиде во првиот фитнес центар, зашто погрешниот избор на рекреација, кој не е соодветен, може да донесе повеќе штета одошто корист.

Научни истражувања докажаа дека е добро видот на вежбите да го избирате според вашата крвна група.

Прочитајте повеќе:

Фудбалерите и интелигенцијата

Дека фудбалерите се паметни луѓе се покажало многупати досега, и на теренот и надвор од него, а особено кога треба(ло) да се изведе некоја мајсторија за да се направи пресврт во играта.

Прочитајте повеќе:

Twitter Дисплеј

Умност

Џавахарлал Нехру

Колку повеќе стареам, толку повеќе ги просудувам луѓето според нивниот карактер, а не според нивните погледи.

Виц блиц

Руски 90-годишници

Се возат двајца 90-годишни старци во московски трамвај. По некое време на молчење, едниот му вели на другиот: -Алексеј, дали си тоа ти?-Сум, а кој сте Вие?-Па, се сеќаваш, бевме заедно...

Кутија за пребарување

Енциклопедија

Живот

Спортсмен

Најава или Регистрирај се