Рекреација во природа*

Одржувањето на телесната кондиција донесува многу благодати- ослободува од стрес и напнатост, го спречува дебелеењето и го „топи" вишокот на килограми, умее да предупреди многу болести, не прави расположени и опуштени.

Пролетта и летото се идеални да се позабавиме со своето тело. Кој било вид на рекреација на отворено да изберете, водете сметка за темпото со кое почнувате.

Повеќемесечното пладнување без ронка физичка активност ги умртвило мускулите, па треба постепено да се подготват за напорите на кои имате намера да ги изложите. Во спротивно, пливањето, планинарењето или возењето на велосипед, наместо задоволство, можат да ви го загорчат уживањето поради болките во мускулите и зглобовите или повредите.

Прочитајте повеќе:

Скица за портрет: Марк Џејкобс

Разновидноста или, поточно, непостојаноста е главната карактеристика на веќе светски познатиот моден креатор, во овој момент можеби прв на светот. Тоа еднакво се однесува на стилот, бојата, материјалот, дури и на животното секојдневје и неговата природа.

Прочитајте повеќе:

Вежбањето и здравјето

Вежбањето може да биде штетно доколку вежбате лошо, неправилно, спротивно на „редот и обичајот“. Може да ви помогне и избор на спорт според крвната група.

Експертите предупредуваат дека не е доволно да се отиде во првиот фитнес центар, зашто погрешниот избор на рекреација, кој не е соодветен, може да донесе повеќе штета одошто корист.

Научни истражувања докажаа дека е добро видот на вежбите да го избирате според вашата крвна група.

Прочитајте повеќе:

Twitter Дисплеј

Умност

Јохан Волфганг Гете

Која влада е најдобра? Онаа што не учи да владееме сами со себе.

Виц блиц

На нудистичка плажа

Буле со родителите првпат е на нудистичка плажа. По 30 минути играње в песок доаѓа кај татко му и го прашува: -Тато, зошто некои чичковци ја имаат онаа работа поголема, а...

Кутија за пребарување

Енциклопедија

Живот

Спортсмен

Најава или Регистрирај се