Добро спиење

Доброто спиење значи одмор од физички и интелектуален ангажман- напор, но и добар, лесен, спокоен сон.
 
Современиот човек спие лошо, а тоа значи пред се недоволно, испрекинато сонување, будење пред зори, хроничен умор и...неуспеси на секј чекор во животот и работата- дејствувањето.
Прочитајте повеќе:

Пуштете ги децата повторно да бидат деца

Искусниот германски психијатар за деца и адолесценти Михаел Винтерхоф досега објавил три книги со тема „деца тирани“. Во најновата тој првпат пишува за проблемите на нивните родители.
Прочитајте повеќе:

Брачни обврски: мажите пред брак работат домашни работи, а престануваат штом ќе се оженат

Домашните работи и натаму се табу тема помеѓу мажите како кај нас, така и во земјите кои се сметаат за понапредни и помалку патријархални.

Едно истражување на универзитетот во Вирџинија покажа дека во повеќето бракови и натаму постои поделба на „машки и женски работи“, а жената штом ќе влезе во брачната заедница ја презема улогата на готвачка и домаќинка. Но додека не се во брак, мажите се однесуваат сосема поинаку.

Прочитајте повеќе:

Twitter Дисплеј

Умност

Јохан Волфганг Гете

Која влада е најдобра? Онаа што не учи да владееме сами со себе.

Виц блиц

Жена, свештеник и апарат за депилација

Една жена седи во авион покрај поп: -Попе, можам ли да Ве замолам за услуга? -Радо, ако бидам во можност, ќерко моја. -Знаете, одамна имам купено еден многу скап и посебно...

Кутија за пребарување

Енциклопедија

Живот

Спортсмен

Најава или Регистрирај се