5 правила за долготрајна врска

Што се би можело да го гарантира успехот на љубовната врска или бракот? Некои сметаат дека е тоа индивидуално, за едни едно, за други друго, за трети сосема трето, но психоолозите тврдат дека има неколку универзални правила.

Прочитајте повеќе:

Нешто од сешто за прстенот и бурмата

Прстенот е вид накит со тркалеста форма, со украсен додаток, најчесто од бесценет камен или од некој друг вреден материјал. Најчесто се изработуваат од благородни метали- злато, платина, сребро или од некоја легура на благородни метали. 

Бурмата е вид накит кој се смета за најстаро обележје на бракот, кое датира од стариот Египет, а според некои извори од 9. век пр.н.е. 

Прочитајте повеќе:

Живот во согласност со вредностите

Уште еден прилог од Брајан Трејси, еден од врвните професионални предавачи на светот. (Пред извесно време го објавивме прилогот за 7 едноставни чекори за успех на бизнисот и малото претпријатие.) Овојпат за тоа како да бидете задоволни од животот, од постигнатото во него.

Прочитајте повеќе:

Twitter Дисплеј

Умност

Луциј Анеј Сенека

Малите грижи говорат, а големите молчат.

Виц блиц

Час по филозофија

Професор по филозофија стои пред своите студенти, а пред себе има неколку предмети. Започнува часот. Тој без збор зема в раце голема празна тегла од краставици и почнува да ја...

Кутија за пребарување

Енциклопедија

Живот

Спортсмен

Најава или Регистрирај се