Pink Floyd

Пинк Флојд (Pink Floyd) е еден од најважните бендови на 20. век, со огромно влијание врз бендови и пејачи како што се David Bowie, Genesis, The Nazz, Quenn, Phish, Radiohead, Smashing Pumpkins, Yes. Пред се со револуционерните пресврти во рок музиката и нејзината презентација (како концертните настапи, исто така и видео изданијата- видео клиповите).

Сигурно е дека таквиот придонес во многу се должи на самиот развој на групата, на нејзините големи музички трансформации- од почетната инспирација од блузот, експерименталните звуци со употреба на многу и најразлични предмети кои даваат посебни тонални вибрации, па се до големи концептуални дела кои имаат посебно место во светската музичка антологија.

Прочитајте повеќе:

Twitter Дисплеј

Умност

Фридрих Вилхелм Ниче

Качувајќи се на планината на вистината, никогаш не се качувате залудно: ако денес не сте достигнале повисока точка, вие сте ја тренирале својата сила, така што утре ќе можете да...

Виц блиц

Исчезната сопруга

Дотрчува маж во полициска станица: -Ве молам, жена ми исчезна, пронајдете ја! Еве ви ја нејзината фотографија. Дежурниот ја погледнува фотографијата, па му вели на загрижениот сопруг: -А Зошто да ја бараме?

Кутија за пребарување

Енциклопедија

Живот

« January 2018 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Спортсмен

Најава или Регистрирај се