Сакаат ли жените кавалери?

Пред неколку децении тие се бореа за еднаквост, а денес сакаат да го повратат кавалерството. Без оглед на се, сакаат да бидат третирани како дами. Некои работи едноставно не смеат да се променат.

Прочитајте повеќе:

Неживот во зграда: и за лифтовите нека му ја мислат „горните“

Се почесто слушаме, читаме- се информираме за несреќи во лифтовите. Некои меѓу нас одвај спасиле жива глава, а ги има и со полесни и со потешки повреди.

Лифтовите, како и се друго- од нечистење на влезовите до паѓање на парчиња од фасади (опасност некому да му падне на глава, па...), станаа дел од „сивото“ секојдневје, неживотот во зграда. Тоа поинаку се нарекува некултура на урбаното живеење. Станарите тешко се договараат редовно да ги плаќаат заедничките трошоци за одржување. Најчесто нема договор.

Прочитајте повеќе:

Дали среќата може да се купи?

Се чини дека луѓето биле посреќни пред четириесеттина годин одошто денес. Тоа особено се однесува на Американците кои во дамнешнатa 1972. се изјаснуваа како „мошне среќни“, а денес, иако куповната моќ им е многу поголема- тие се „исто среќни“ како и некогаш.

Прочитајте повеќе:

Twitter Дисплеј

Умност

Рене Декарт

Ништо на светот не е така добро распоредено како паметта: секој мисли дека ја има доволно.

Виц блиц

Ева и Бог Еден ден во Рајската градина

Ева го довикува Бога: -Боже, имам проблем! -Во што е проблемот, Ева?- и се јавува Бог. -Боже, знам дека Ти ме создаде и ми ги даде оваа прекрасна градина, овие прекрасни...

Кутија за пребарување

Енциклопедија

Живот

Спортсмен

Најава или Регистрирај се