Ах, тие Јапонци! Други се од сите други и во...сексот!

Јапонци и сексОдамна Јапонците се вистинско чудо од нација на планетава Земја. Систематични во економијата, педантни во електрониката, дребничави во индустријата, верни на традицијата, инвентивни во бизнисот.

Можеби најважното над сето тоа: предадени на совладување на вештини, желни за знаење и образование, секогаш чекор пред остатокот на светот.

Во се? Е, па...не! На пример во сексот?!

Прочитајте повеќе:

Самоодбрана против стресот

Постојат многу совети како да си обезбедите мирен, спокоен живот, односно вашето урбано живеење да биде хармонично, па и долговечно. Оние чија цел е токму „нормалниот дијалог" помеѓу себе си и средината и околината во интимните, работните и секакви други односи, што ги воспоставуваме и/или ги негуваме секојдневно, не чекаат совети од други, туку воспоставиле самоодбранбен „систем" кој постојано го доградуваат и надградуваат.

Па сепак, постојат „општи" и „специјални" (стручни) начини, методи, постапки кои е добро да се научат доколку не се знаат, да се запомнат и да се практикуваат.

Еве мал избор на најважните:

Прочитајте повеќе:

Водич за мирен живот

Неколку совети што можат да ви помогнат во борбата против „урбаниот“ стрес:
-Еден од најголемите извори на стрес е недостигот на време. Сепак, 10 минути можете секогаш да пронајдете. Доволно е толку да се обидете да резервирате за медитација. Таа на најбрз начин доведува до повисоко ниво на разбирање и тогаш стресот нема големо значење поради мирот што сте го постигнале. Техниките на медитација стресот го претвораат во сила.

Друг важен начин на ослободување од стрес се животните. Малку што може така да ни го подигне расположението по исцрпувачкиот ден како воодушевувачкиот поздрав на куќниот љубимец. Животните позитивно дејствуваат врз менталното здравје, ги лечат осаменоста и стресот, а со своето однесување не учат како да ја посматраме и слушаме околината. Иако иритантното лаење на кучето или деструктивното гребење на мачката може да создаде напнатост во куќата, со дресура исчезнуваат маните, а остануваат позитивните психолошки ефекти;

Прочитајте повеќе:

Twitter Дисплеј

Умност

Џорџ Бернард Шо

Разумните луѓе себе си му се прилагодуваат на светот; неразумните се упорни во обидот светот да го прилагодат на себе си. Оттука сиот напредок зависи од неразумни луѓе.

Виц блиц

Старост и вијагра

Разговараат двајца старци, длабоко влезени во осмата деценија: -Слушна за вијагра? Можеме онаа работа да ја правиме и во нашиве години! Другиот: -Мене за љубовницата не ми треба вијагра, а за жената ми...

Кутија за пребарување

Енциклопедија

Живот

Спортсмен

Најава или Регистрирај се