Ах, тие Јапонци! Други се од сите други и во...сексот!

Јапонци и сексОдамна Јапонците се вистинско чудо од нација на планетава Земја. Систематични во економијата, педантни во електрониката, дребничави во индустријата, верни на традицијата, инвентивни во бизнисот.

Можеби најважното над сето тоа: предадени на совладување на вештини, желни за знаење и образование, секогаш чекор пред остатокот на светот.

Во се? Е, па...не! На пример во сексот?!

Прочитајте повеќе:

Самоодбрана против стресот

Постојат многу совети како да си обезбедите мирен, спокоен живот, односно вашето урбано живеење да биде хармонично, па и долговечно. Оние чија цел е токму „нормалниот дијалог" помеѓу себе си и средината и околината во интимните, работните и секакви други односи, што ги воспоставуваме и/или ги негуваме секојдневно, не чекаат совети од други, туку воспоставиле самоодбранбен „систем" кој постојано го доградуваат и надградуваат.

Па сепак, постојат „општи" и „специјални" (стручни) начини, методи, постапки кои е добро да се научат доколку не се знаат, да се запомнат и да се практикуваат.

Еве мал избор на најважните:

Прочитајте повеќе:

Водич за мирен живот

Неколку совети што можат да ви помогнат во борбата против „урбаниот“ стрес:
-Еден од најголемите извори на стрес е недостигот на време. Сепак, 10 минути можете секогаш да пронајдете. Доволно е толку да се обидете да резервирате за медитација. Таа на најбрз начин доведува до повисоко ниво на разбирање и тогаш стресот нема големо значење поради мирот што сте го постигнале. Техниките на медитација стресот го претвораат во сила.

Друг важен начин на ослободување од стрес се животните. Малку што може така да ни го подигне расположението по исцрпувачкиот ден како воодушевувачкиот поздрав на куќниот љубимец. Животните позитивно дејствуваат врз менталното здравје, ги лечат осаменоста и стресот, а со своето однесување не учат како да ја посматраме и слушаме околината. Иако иритантното лаење на кучето или деструктивното гребење на мачката може да создаде напнатост во куќата, со дресура исчезнуваат маните, а остануваат позитивните психолошки ефекти;

Прочитајте повеќе:

Twitter Дисплеј

Умност

Аристип

Убавата ќе те предаде, грдата нема да ти се допаѓа; сиромашната ќе те упропасти, а богатата со тебе ќе владее. Ете, избери што најлесно ќе поднесуваш.

Виц блиц

Тешко му е да гледа

Трпе оптегнат на троседот и се обраќа на Трпејца: -Трпејце мила, тешко ми е да те гледам како само работиш и се мачиш. Те молам, затвори ја вратата од кујната! 

Кутија за пребарување

Енциклопедија

Живот

Спортсмен

Пробајте ја нашата нова страна. Влатко М.

Најава или Регистрирај се