10 работи кои мажот мора да ги има

Ако направите само површен преглед на бројните и постојани анкети во домашните и странските списанија и сајтови на Интернет за жени, лесно може да се извлечат главните детали кои тие ги забележуваат и ги посакуваат кај мажите.

Некои ептен „заинтересирани“ ги потенцираа 10- те најважни (за други, трети и четврти се сигурно други или уште некои):

Прочитајте повеќе:

Кинокултурата во Македонија и светот

Што е со македонската кинокултура? Што се случува со колективното гледање филмови во Македонија?

Ништо ново: состојбата е катастрофална. Не постои соодветна киноприкажувачка дејност, недостигаат киносали.

А македонската публика сака да оди на кино, особено кога се прикажува квалитетен филм.Тоа е и решението на проблемот- како да се реанимира навиката за одење в кино: со квалитетна понуда, евтини билети, дигитално кино,врвни светски остварувања, домашни филмови...

Прочитајте повеќе:

Крај на целулоидната филмска лента

Американската и светската филмска индустрија се простуваат од целулоидната филмска лента која се користеше во изминатите 125 години за проекции на филмови во кината ширум светот.

Во текот на овој месец, на почетокот од новава 2012. година, започнува широка примена на дигиталната проекција која постапно ќе стане највообичаен метод за прикажување на најновите филмски остварувања.

Познато е, филмските формати (нивна широчина) се разликуваат според димензиите, формите и бројот на перформансите- 35 мм, стандардна 8 мм, 9,5 м, супер 8,16 мм и супер 16 мм, 65/70 мм формати...

Прочитајте повеќе:

Twitter Дисплеј

Умност

Конфучиј

Подобро е да се сака вистината, одошто да се знае.

Виц блиц

Полицаец и зајак

-Како полицаец лови зајак? -Ќе се скрие во грмушка и ќе почне да свирка со устата како зелка. 

Кутија за пребарување

Енциклопедија

Живот

Спортсмен

Најава или Регистрирај се