Паметни и глупави деловни промашувања

Дали знаете дека има паметни и глупави деловни промашувања? Листа на 101 најглупав деловен потег во Америка состави магазинот "Бизнис" објавени во 2010 г. На неа свое место најдоа и многу угледни и успешни компании кои на својот имиџ и углед во јавноста трошат милиони долари, како што се Wal-Mart, Microsoft, McDonald's, Sony, IGM, Starbucks, AOL и Amazon.com.

Најпознатиот синџир на кафулиња во Америка, Starbucks, им дозволил на некои свои вработени по e-mail да им испратат на своите пријатели купон за Starbucks-овото ледено кафе. Меѓутоа, бидејќи не смислиле технологија со која се оневозможува копирање на купонот, нивниот број бил речиси неограничен. Кога Starbucks ја повлекол понудата, незадоволните сопственици на купоните се обединиле и поднеле 114 милиони долари „тешка“ тужба.

Прочитајте повеќе:

Заборавени изумители

Можеби некои не се сосема заборавени, некои си ги „врзал“ имињата за изуменото, ама и на нив сигурно ретко и малку помислуваме. А сигурно за многумина и првпат (овде) читате или некогаш слушате.

Прочитајте повеќе:

Twitter Дисплеј

Умност

Барух Спиноза

Не плачи, не лути се, туку сфаќај.

Виц блиц

Жена изгубена - добиена на покер

Игра Трпе покер со другарите, па во еден миг вели: - Жено, вари кафе. Те добив назад!

Кутија за пребарување

Енциклопедија

Живот

Спортсмен

Најава или Регистрирај се