Паметни и глупави деловни промашувања

Дали знаете дека има паметни и глупави деловни промашувања? Листа на 101 најглупав деловен потег во Америка состави магазинот "Бизнис" објавени во 2010 г. На неа свое место најдоа и многу угледни и успешни компании кои на својот имиџ и углед во јавноста трошат милиони долари, како што се Wal-Mart, Microsoft, McDonald's, Sony, IGM, Starbucks, AOL и Amazon.com.

Најпознатиот синџир на кафулиња во Америка, Starbucks, им дозволил на некои свои вработени по e-mail да им испратат на своите пријатели купон за Starbucks-овото ледено кафе. Меѓутоа, бидејќи не смислиле технологија со која се оневозможува копирање на купонот, нивниот број бил речиси неограничен. Кога Starbucks ја повлекол понудата, незадоволните сопственици на купоните се обединиле и поднеле 114 милиони долари „тешка“ тужба.

Прочитајте повеќе:

Заборавени изумители

Можеби некои не се сосема заборавени, некои си ги „врзал“ имињата за изуменото, ама и на нив сигурно ретко и малку помислуваме. А сигурно за многумина и првпат (овде) читате или некогаш слушате.

Прочитајте повеќе:

Twitter Дисплеј

Умност

Душан Радовиќ

Се плашам од оние кои повеќе можат одошто знаат. Ако им се спротивставиме, тие ќе ни покажат дека уште повеќе можат одошто знаат.

Виц блиц

Пијан возач

Се возат жена и маж со автомобил на автопат. Ги запира полицаец и го прашува мажот: -Зошто возеше 65 километри на час кога е дозволено 55? Мажот: -Жими мајка, не возев толку брзо. Жената: -Зошто...

Кутија за пребарување

Енциклопедија

Живот

Спортсмен

Пробајте ја нашата нова страна. Влатко М.

Најава или Регистрирај се