Останало забележано за да се запамети

Многу бизарни нешта од поблиското и подалечното минато остануваат како регистрирани- забележани во новинските, агенциските, аудио и видео архивите. Тоа значи дека се заборавени односно оставени на евентуално идно откритие на некој  „прекопувач“ на „несекојдневното минато“.

Меѓутоа, постојат интересни, необични, бизарни истражувања и резултати, тврдења, совети, случаи за ука и поука. На пример:

-Бракот треба да трае само 7 години, не повеќе;
-Силната брачна љубов се изразува на најразлични начини- дури и со правење на снег на 15 степени над нулата;
-Многумина нема да се согласат, но е утврдено дека Французите имаат најголеми „алати“ на светот;
-Јапонците во идеите се секогаш непредвидливи- меѓу другото во 2006-та филмуваа групен секс за возрасни, а што и денес воопшто не губи од гледаноста.

Прочитајте повеќе:

Ашкенази,„Весели гробишта“,Бигфут

Околу 3,5 милиони денешни Евеи Ашкенази, односно околу 40% од вкупната популација на Ашкеназите во светот потекнуваат од само 4 жени, покажуваат резултатите на група израелски генетичари;

"Весели гробишта" (или на романски: Cimitirul vesel) се гробишта во селото Săpânţa, кое е познато според шарените надгробни споменици насликани со наивни слики што прикажуваат сцени од животот на покојникот. Исто така, на спомениците е присутна и поезија со која е опишано закопаното лице;

Бигфут е подземно суштество,- тврди Лајл Ван од Полден, сојузна американска држава Аризона. Заминал под земја за да го преживее последното ледено доба.

Прочитајте повеќе:

Луѓе и бизарни здравствено - животни проблеми

Во овој избор на бизарни настани и случувања само „здравствени", поточно некои од оние што го загрозиле или подобриле- „осветлиле", разубавиле животот: на едно 14- годишно момче му е споен черепот со вратот кој му се „откинал“ при автомобилска трка; еден слеп маж прогледал со помош на вградување на дел од заб; силиконските гради сепак можат да бидат опасни при летање, поточно слетување со авион: на една Русинка при слетување и „експлодирале".

Прочитајте повеќе:

Twitter Дисплеј

Умност

Јуџин Мекарти

Политичарот е исто што и фудбалскиот тренер: мора да биде паметен за да ја разбере играта, но и доволно глупав да мисли дека е тоа важно.

Виц блиц

Дебела

Оди една дебела жена низ улица. Наеднаш ја удира автомобил со плавуша за воланот, но за среќа останува неповредена. Жената: -Луда жено, зарем не можеше да ме заобиколиш? Плавушата: -Извинете, жено, но немав...

Кутија за пребарување

Енциклопедија

Живот

Спортсмен

Најава или Регистрирај се