Совршена жена-совршен маж

Има ли совршена жена и совршен маж?

Во Велика Британија е спроведено истражување за карактеристиките на идеалната жена и идеалниот маж. Пред неколку години од разни лица на глумци е „монтиран“ совршениот маж- крајниот резултат беше Том Круз, а сега е „направена“ и совршената жена-од 16 прекрасни глумици. Во Велика Британија, пак, штотуку е објавена една книга на Лори Готлиб која стана бестселер за само неколку дена: „Marry Him: The Case For Settling For Mr Good Enough“ (Омажете се; момент е да се смирите покрај Г-дин Доволно Добар).

Прочитајте повеќе:

Бизарноста на светот: чудни луѓе, чудни настани

Изборов е само потврда на еден друг
(алтернативен) наслов на оваа рубрика: Тој обичен, чуден свет. Да, колку обичин, толку чудни (во иста мера) луѓе и настани ширум светот се случуваат не секој ден, туку секој миг. Како составен дел од предизвикиот на животот. 

Прочитајте повеќе:

За луѓе и настани надвор од „стандардните рамки“

Акои треба да бидат „стандардни рамки“? Да, ги поставуваме, ни ги поставуваат за да не држат „стандардни“, но секогаш ќе се најдат некои помеѓу нас што со своите бизарни  акции, дејанија или случувања ќе излезат од нив. Не само што излегуваат, туку и ги кршат, ги бришат.

И добро е додека се наоѓаат. Без нив не само што би биле во „стандардни рамки“, туку и би биле во голо живуркање.

Прочитајте повеќе:

Twitter Дисплеј

Умност

Јохан Волфганг Гете

Кога ќе сретнеме некој што ни должи благодарност, веднаш се сеќаваме на тоа, а колку пати сме сретнале некого кому му ја должиме, а на тоа да не сме се...

Виц блиц

Конец

Оди луд низ лудница и зад себе влече конец. Наидува доктор и го прашува: -Зошто го влечеш конецот? Лудиот одговара: -Па, ај ти туркај го ако можеш.

Кутија за пребарување

Енциклопедија

Живот

Спортсмен

Најава или Регистрирај се