Ги прегазил воз додека воделе љубов на шини

На еден пар од Јужна Африка налетал товарен воз и ги усмртил додека воделе љубов на шините во провинцијата Мпумаланга. Телата на загинатите љубовници се уште не се идентификувани поради што полицијата бара помош од семејствата. Мажот умрел на местото на настанот, а жената во болница.

Прочитајте повеќе:

Жив по „смртоносен скок“

Храброст или налудничавост? Веројатно и едната и другата, со „доминација“ на храброста. Кога станува збор за Дејвид Блејн, имајќи предвид многу од она што го направил досега, се чини најточно е да се зборува за налудничава храброст или обратно- за храбра налудничавост. Ќе има ли следно и што ќе биде тоа по изведениот „смртоносен скок“? Можеби не знае ни тој.

Прочитајте повеќе:

Twitter Дисплеј

Умност

Станислав Јержи Лец

Од огнот настанува и дело и пепел.

Виц блиц

ТБЦ - БМВ

- Докторе, докторе, кашлам, не можам да дишам, умирам... - Смирете се, полека. Кажете ми, дали некој во вашето семејство имал ТБЦ? - ТБЦ никој никогаш немал, но стрико ми имаше БМВ!!!

Кутија за пребарување

Енциклопедија

Живот

Спортсмен

Најава или Регистрирај се