Кој патил и кој тргал, знае

Фатило да му капи на некој чоек куќата коа заврнало и зел скалата да се качуа за да 'и фати капките.

-Немој, не качуј се, чоеку,- му рекла жената- оти не ти е од занаато, можи да падниш, као што падна еднаш татко ми, Бог да го прости, да ем гирамидите 'и скрши, ем паднуајќи се утепа. Да Госпо да чуа и ти да не падниш.

-Ај оттука, мори никаквице, крши си глаа, ти мене ќе ме учиш! За две- три капки дека ќе сум заварел, ќе сум паднел?!

Прочитајте повеќе:

Лоша мисла-долга болес

Една царска ќерка боледуала од некоа мисла што имала. Сите царски екими ја ватиле да ја лекуаат и никој лек не беше и нашол. Од ден на ден се полошо чинела и на лице гинела.

Прочитајте повеќе:

Twitter Дисплеј

Умност

Др. Спенсер Џонсон

Ништо не е побезнадежно од планирањето на радоста.

Виц блиц

На нудистичка плажа

Буле со родителите првпат е на нудистичка плажа. По 30 минути играње в песок доаѓа кај татко му и го прашува: -Тато, зошто некои чичковци ја имаат онаа работа поголема, а...

Кутија за пребарување

Енциклопедија

Живот

Спортсмен

Најава или Регистрирај се