Ѓаволот што ќе оженеше четириесет калуѓери

Близу до еден манастир имало една чешма правена од калуѓерите што биле во манастирот, за секој што ќе поминел крај патот да се врфати и вода да се напие. До чешмата имало една стара ехла, од незапаметено време.

Прочитајте повеќе:

Двете магариња

Си имал еден чоек две магариња што си работел. Од голема сиромашија не можел да `и преранит, `и изваде, та и продаде. Едното го купил еден богат чоек, а другото еден мајстор каменар. Богатиот го купил за да му вјаат едно седмоготче дете, а пак каменарот за да му носит камење.

Прочитајте повеќе:

Twitter Дисплеј

Умност

Наполеон Бонапарта

Од возвишено до смешно само еден чекор.

Виц блиц

Дебела

Оди една дебела жена низ улица. Наеднаш ја удира автомобил со плавуша за воланот, но за среќа останува неповредена. Жената: -Луда жено, зарем не можеше да ме заобиколиш? Плавушата: -Извинете, жено, но немав...

Кутија за пребарување

Енциклопедија

Живот

Спортсмен

Најава или Регистрирај се