Не е бричено, ами стрижено

Ето како се инатила една жена. Мажот је видел едно дете гологлао, бричено, и је рекло на жената:

-Види, жено, како е бричено во глаата.

Бидејќи таа била инатија, му рекла:

-Море, не е, бре домаќине, бричено, оти е стрижено.

И така се инатиле многу време. Најпосле је послал мажот едно веленце над еден бунар и је рекол да не седнуа на веленцето, а таа бидејќи инатчија седнала и пропаднала во бунаро, ватила да се давит во водата и је свикал мажот:

-Мори жено, мори, речи оти детето беше бричено за да те изваам да не се удаиш.

Чула од вода и изваила десната рака наугоре, та ватила со двата прста да му кажуат на мажа је оти како што сечат ножиците, демек стрижено беше детето, стрижено. Така праеше, чунки устата је беше полна со вода, та не можеше да му прогоорит.

-Тув инатчијка жена- беше рекол мажот је- се удаи и од инатот назад не се врати!

Оставете коментар

Внесете ги (*) задолжителните информации кои се обележани. HTML код не е дозволен

врати се горе

Twitter Дисплеј

Умност

Џавахарлал Нехру

Колку повеќе стареам, толку повеќе ги просудувам луѓето според нивниот карактер, а не според нивните погледи.

Виц блиц

Компјутерски совет

Почитувана техничка поддршко, Минатата година го унапредив својата Дечко 5.0 програма во верзија Сопруг 1.0 и забележав дека новата програма прави неочекувани промени во модулот за книжење. Го ограничи пристапот Цвеќе...

Кутија за пребарување

Енциклопедија

Живот

Спортсмен

Најава или Регистрирај се