Огледало на здравјето: лице- чело

Во источната медицина лекарите знаат да го читаат „напишаното“ на нашето лице, јазикот, очите, кожата и пулсот. Станува збор за тн. визуелна дијагностика која е древен инструмент што го користат традиционалните исцелители за да ги откријат силите и слабостите, односно доброто или лошото здравје во телото. 

Прочитајте повеќе:

Се за цвеклото-неговата хранливост и лековитост

Цвеклото ги содржи речиси сите минерални состојци: калциум, калиум, натриум, фосфор, магнезиум, железо, флуор, манган, бакар, јод, сулфур, рубидиум, литиум, стронциум, бром итн. Значајно е присуството на витамините Б1, Б2, Ц и П, како и на витаминот Б12, исклучително редок во прехранбените продукти од растително потекло, а толку важен за вегетацијата. Благодарение на присуството на антоцијанот, кој му дава топла црвена боја на сокот на цвеклото, а влијае и врз обновувањето на крвта, ова благородно растение дејствува и антиканцерогено.

Прочитајте повеќе:

Twitter Дисплеј

Умност

Ристо Трифковиќ

Просечноста е секогаш агресивна.

Виц блиц

Два збора

На приемен испит на Ликовна академија пред кандидатите биле поставени три слики: а) изгорен леб б) удавен човек в) бремена жена Задачата била: да се пронајдат само два збора што се карактеристични за сите...

Кутија за пребарување

Енциклопедија

Живот

Спортсмен

Најава или Регистрирај се