Совети за здрав живот

Најчеста препорака: спортувајте. Кој било спорт дејствува благотворно врз вашата психо-физичка конституција. Притоа, под спортување се подразбира и рекреирање, иако е сосема различно од занимавањето со спорт (не само професионално).

Интересно е да се дознае и научи-запомни како дејствуваат одделни спортови врз организмот, но да се применуваат и некои други важни совети за вашето здравје.

Прочитајте повеќе:

Благодати на природата: Маточина

Маточината (лат. Melissa officinalis) е вид трајно растение од родот Lamiaceae кое се среќава во јужна Европа, медитеранскиот регион и северна Африка, каде што се одгледува повеќе од 2.000 години. Лековита, мирисна, украсна и зачинска, ароматчна и медоносна, расте во височина од 70 до 150 см. Се одгледува во градини и пчелници, а може да се најде како самоникната во паркови, покрај ограда, во шуми...

Прочитајте повеќе:

За медот

За медот сите знаеме дека е мошне хранлив, мошне корисен, и ја подобрува општата здравствена состојба. Знаеме и за многу производи од мед (или можеби само сме чуле за нив), а ниту сме ги пробале, ниту сме ги вкусиле.

Што се содржи медот и како, во што се да го користиме?

Прочитајте повеќе:

Twitter Дисплеј

Умност

Станислав Јержи Лец

Од огнот настанува и дело и пепел.

Виц блиц

Тројца лудаци

Дошле тројца лудаци во лудница и со нив разговара доктор. Го прашува првиот: -Зшто си ти тука? Вели тој: -Јас пушев во еднонасочна улица. Вториот вели: -Јас ја затворив вратата од велосипедот гласно на паркинг. А...

Кутија за пребарување

Енциклопедија

Живот

Спортсмен

Најава или Регистрирај се