Необични реакции на малиот и големиот мозок на човекот

Група фински научници открила дека дел од малиот мозок, одговорен за препознавање на лица, побрзо се активира кога човек ќе здогледа голо тело, отколку некое познато лице, а сметаат дека е тоа еволуциски механизам кој служи како помош при избор на партнер.

Прочитајте повеќе:

Најчестите грешки на свекрвите

Порталот Grandparents.com спроведе истражување за односот на свекрвите и снаите, во кое учествувале неколку илјади парови и голем број психолози, социолози и брачни советници. Така се оформени пет најчести погрешни потези што ги прават свекрвите, а кои внесуваат немир во новонастанатата брачна заедница.

Прочитајте повеќе:

Јаболков оцет- еликсир стар повеќе илјади години

Лекарите ги утврдиле оптималните дневни дози на јаболков оцет: 2 лажици растворени во млака, претходно провриена вода (половина литар), со додаток на 2 лажици мед, помагаат кај ангина, неуредно варење, слаба циркулација на размената на материи во организмот. Го отстранува и чувството на постојан умор, се почесто во денешната цивилизација.

За оцетот од диво јаболко се знаело уште пред повеќе илјади години. Често, иако патем, се спомнувала и источната медицина, а во наше време, на голема врата, во мода го вовел американскиот лекар Д-р Џервис. Моментно на пазарот може да се најдат повеќе видови, а јаболковиот оцет е можно релативно едноставно да се произведе во домашни услови, што уште повеќе го приближува кон идеалот кој важи за сите еликсири, а тоа е достапноста.

Прочитајте повеќе:

Twitter Дисплеј

Умност

Наполеон Бонапарта

Од возвишено до смешно само еден чекор.

Виц блиц

Пак му се оди

-Ех, што ми се оди пак во Париз... -Пак?! Па зарем некогаш си бил? -Ма не, ама и вчера ми се одеше...

Кутија за пребарување

Енциклопедија

Живот

Спортсмен

Најава или Регистрирај се