Инвестирање во промоцијата

Според стручњаците за маркетинг, но и главните менаџери во фирмите- компаниите, квалитетната проценка на трошоците одобрени за промоција може да биде пресудна за остварување на добивка или за загуби во работењето. Некои се развиваат побавно отколку што би можеле, само затоа што недоволно инвестираат во промоцијата, а од друга страна превисоките издвојувања можат да имаат минимален или да немаат никаков додатен ефект врз продажбата.

Прочитајте повеќе:

Twitter Дисплеј

Умност

Марк Твен

Човек кој не чита добри книги нема никаква предност во однос на оној што воопшто не знае да ги чита.

Виц блиц

Мртви пијани возат автомобил

Возат двајца мртви пијани автомобил. - Ќе стасаме ли наскоро в град? - Да, еве сега почесто газиме пешаци. - А може ли тоа малку побрзо? - Не знам, батка, ти возиш!

Кутија за пребарување

Енциклопедија

Живот

Спортсмен

Најава или Регистрирај се