Експлозија на јазикот

Тоа значи збогатување на стручната и научната терминологија во одделни области на науката, но и на творештвото воопшто, посебно литературата (експериментирање во јазикот).

До нејзина појава настанува обично по нови научни откритија кои во нашево време доведуваат до нагло ширење на научните сознанија и потребата да се изнајдат називи за новите појави и предмети.

Прочитајте повеќе:

Иднината и нејзиното предвидување

Во линеарниот концепт на времето иднината се дефинира како дел од временската линија што допрва треба да се случи, односно место во прсторот-времето каде што се наоѓаат сите настани кои се уште не се случиле.

Прочитајте повеќе:

Цивилизацијата на Инките

Во историски размери таа цивилизација е мигум збришана со наездата на Шпанците. Во потрагата по јужноамериканско богатство безмилосно го убивале населението на Андите. Едновремено, за изумирањето на Инките несомнено придонеле европски болести што тие ги донеле.

Прочитајте повеќе:

Twitter Дисплеј

Умност

Барух Спиноза

Не плачи, не лути се, туку сфаќај.

Виц блиц

Хакерски

Одат двајца хакери низ улица и здогледуваат исклучително згодна девојка. Едниот вели: -Гледај какви оваа има Properties! Другиот: -Џабе ти е, кога е read-only! 

Кутија за пребарување

Живот

Спортсмен

Најава или Регистрирај се