Од Фејсбук на Фејсбук

Дали сте се запрашале, во некои ваши „празни“ мигови, што е најиритантното од се со што се соочувате, се судирате, на што се спротивставувате „шетајќи се“ на Интернет? Конкретно на некоја социјална мрежа, а најконкретно на најголемата-најмасовната на светот Facebook?

Прочитајте повеќе:

Некои интересни нешта за проѕевањето

Zevanje

Сите суштества се проѕеваат. Луѓето тоа го прават веќе 5 минути по раѓањето и продолжуваат целиот живот, се до смртниот час.

Проѕевањето е толку обично и толку општо што сите истражувачи го занемаруваат. Никој не сака да ризикува да излезе смешен поради тоа што своето време и парите ги троши за одблизу да изучува толку неважна работа.

Она што се знае засега е дека просечниот човек се проѕева 250.000 пати во текот на животот, а ембрионите во стомакот тоа почнуваат да го прават помеѓу 12-тата и 14-тата недела од бременоста, што сугерира дека оваа појава има важна неврофизиолошка улога оти битието во зачеток, тешко сенасе 60 грама, инаку не би трошело енергија на проѕевање.

На Интернет можат да се најдат многу прилози за проѕевањето- од оние со „општите“-основните сознанија и знаења за него, до најнови откритија и занимливости.

Еве еден мал избор:

Прочитајте повеќе:

Дали сте знаеле-27

Дали знате?Дознавањето е секогаш пред знаењето, претставува поттик. А и самото дознавање во еден, макар најмал дел, е знаење. Се разбира, зависи од личната амбиција, интересот, потребата...

Дознавате:
Прочитајте повеќе:

Twitter Дисплеј

Умност

Џорџ Сантајана

Ако амбицијата и вредноста чекорат покрај вас, ќе станете некој.

Виц блиц

Писмо на плавуша

Му пишува плавуша писмо на својот син: „Мил синко мајчин, Ти го пишувам писмово за да знаеш дека ти пишувам. Ако го добиеш, значи стасало. Ако не, јави ми за повторно да...

Кутија за пребарување

Живот

« January 2018 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Спортсмен

Најава или Регистрирај се