Pink Floyd

Пинк Флојд (Pink Floyd) е еден од најважните бендови на 20. век, со огромно влијание врз бендови и пејачи како што се David Bowie, Genesis, The Nazz, Quenn, Phish, Radiohead, Smashing Pumpkins, Yes. Пред се со револуционерните пресврти во рок музиката и нејзината презентација (како концертните настапи, исто така и видео изданијата- видео клиповите).

Сигурно е дека таквиот придонес во многу се должи на самиот развој на групата, на нејзините големи музички трансформации- од почетната инспирација од блузот, експерименталните звуци со употреба на многу и најразлични предмети кои даваат посебни тонални вибрации, па се до големи концептуални дела кои имаат посебно место во светската музичка антологија.

Прочитајте повеќе:

Twitter Дисплеј

Умност

Џорџ Сантајана

Ако амбицијата и вредноста чекорат покрај вас, ќе станете некој.

Виц блиц

Непоследично

Трпе оди во Германија и на Митре му ја остава мачката да ја чува. Му потенцира добро да внимава да не и се случи нешто оти ја сака многу, некогаш...

Кутија за пребарување

Живот

Спортсмен

Најава или Регистрирај се