Човечкиот измет како алтернативен извор на енергија

Две новости поврзани со алтернативната енергија одекнаа во светот, а вестите ги пренесоа сите светски агенции и медиуми: греење на човечки измет и негово користење како погонско гориво!

Прочитајте повеќе:

За симболичкото значење на Исток-Запад

Често Исток му се спротивставува на Запад, како што спиритуалноста му се спротивставува на материјализмот, мудроста на возбудувањето, контемплативниот живот на активниот, метафизиката на психологијата или логиката.

Причина за тоа се длабоките, стварните, но не и исклучивите стремежи кои во нашево време станаа повеќе теоретски отколку делотворни. Најмногу поради постапното свртување на елитните кругови од Исток кон Запад.

Прочитајте повеќе:

Сепак Маите се во право? Ќе се случи ли пропаст на светот?

Пронајдена е една глинена плоча на древните Маи која потврдува дека апокалипсата ќе настапи следната година. Испишаната глинена плоча е најдена во храмот Комалкалка.

Прочитајте повеќе:

Twitter Дисплеј

Умност

Џавахарлал Нехру

Колку повеќе стареам, толку повеќе ги просудувам луѓето според нивниот карактер, а не според нивните погледи.

Виц блиц

Компјутеризирана плавуша

-Зошто плавуша носи глушец в црква? -За да кликне на икона.

Кутија за пребарување

Живот

« January 2018 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Спортсмен

Најава или Регистрирај се