Хидротерапија-лечење со вода

Во книгата на Др Ендрју Стенвеј „Алтернативна медицина-водич во природните терапии“, соодветно внимание ѝ се посветува и на хидротерапијата. Ја користиме за некои основни сознанија, упатства,...

Разлики и во брчките: „модерни“ и „класични“

Веројатно на малкумина од вас им паднало на ум дека може да се прави разлика и помеѓу брчките, а во зависност од „причинителот“. Се...

Што ги прави жените среќни?

Стручњаците психолози и психијатри, а особено големите познавачи на женското срце велат дека одговорот е мошне едноставен. Сѐ што треба е да оставите траен впечаток,...

Одвикнување од пушење

Американски научници порачуваат: повеќе од 150.000 пушачи умираат годишно во САД од рак на белите дробови и кардиоваскуларните заболувања, а кои можат да се...

Може ли да се скријат годините? Веќе не!

Многумина стручњаци даваат најразлични совети како да се скријат вистинските односно точните години, а посебно им ги даваат на претставничките на понежниот пол со...

Препорака за добро здравје: јадете кромид!

И тоа што почесто,  секој ден, во неограничени количества.Кромидот го јакне срцето, го регулира високиот крвен притисок, ги отстранува несоницата и нервозата, го олеснува...