5 правила за долготрајна врска

Што сѐ би можело да го гарантира успехот на љубовната врска или бракот? Некои сметаат дека е тоа индивидуално, за едни едно, за други друго,...

7 смртни женски гревови на секоја врска

Не морате да верувате дека се тоа. Ако сте направиле некој од нив, не значи дека сте грешни. Можеби имате лични такви двојно повеќе. Во...

Љубовта и вљубувањето

Алхемичарите во стариот Египет верувале дека со малку додатен напор кој било материјал можат да го претворат во злато. Иако веродостојноста на таа теорија...

Што е харизма?

Што го предизвикува нашиот восхит на некој или некои во нашето опкружување, кого го следиме или радо би го следеле макар целта да не е...

Идентитети и односи на Балканот

Станува збор за мошне актуелна и комплексна проблематика која бара темелна промисла и елаборација. Односите помеѓу народите што живеат на просторот на Балканскиот полуостров...

Авторитетот и достоинството

Тие „чекорат" секогаш заедно. Било во минатото, е во нашево време, во сите сфери на животот. Најмногу во работата-бизнисот и политиката. Токму во овие...