Романтичната љубов и простувањето

Која е и каква релацијата помеѓу нив? Тие се меѓузависни? Можно ли е кај романтично вљубените да се случи нешто, сеедно големо или мало,...

Нешто од сешто за прстенот и бурмата

Прстенот е вид накит со тркалеста форма, со украсен додаток, најчесто од бесценет камен или од некој друг вреден материјал. Најчесто се изработуваат од...

На „ти“ и на „Вие“

Постојат ли правила кога можеме или би требало да си се обрнуваме помеѓу себе на „тии“, а кога на „Вие“? Ова веднаш го поврзуваме со...

Агресивноста

За неа се искажале многумина мудри луѓе-мислители, учени, познати и помалку познати, а особено оние што се соочиле, имаат лично искуство. Речиси никој не...

Рецепт за среќа

Постои ли рецепт за среќа? Има ли секој од нас свој и можеме ли да им го препорачаме на други? Едно најново истражување укажа на...

Авторитетот и достоинството

Тие „чекорат" секогаш заедно. Било во минатото, е во нашево време, во сите сфери на животот. Најмногу во работата-бизнисот и политиката. Токму во овие...