„Нормален“ работен ден

Наутро: Се будиш, погледнуваш на часовникот- 07:00; спиеш уште 5 минути, повторно погледнуваш на часовникот- 08:30! На работа: Погледнуваш на часовникот- 13:00; работиш 20 минути, повторно погледнуваш...

Пливачките костими LZR Racer

Судејќи според последните „светски чуда“ во пливачките дисциплини, очигледно е дека тие се нешто „посебно“: направија и пливањето да станува зависно од технологијата, а...

Идеја, идеја…

Официјални лица во ЕУ, задолжени за безбедноста во сообраќајот, се обидуваат да ја реализираат идејата за укинување на сообраќајните знаци, а што возачите и...

Бракот и финансиите

Изјава на еден стручњак за финансиски прашања: „Сите истражувања покажуваат дека помеѓу 85% и 90% од сите парови кои на крајот се развеле признале дека...

Нешто од сешто за прстенот и бурмата

Прстенот е вид накит со тркалеста форма, со украсен додаток, најчесто од бесценет камен или од некој друг вреден материјал. Најчесто се изработуваат од...

Животните ги разбираат луѓето?

Сѐ уште се верува дека артикулираното општење е една од разликите помеѓу луѓето и животните. Сѐ уште, затоа што многумина не се информирани за најновите резултати...