Изострете го шестото сетило

Имаат ли и луѓето шесто сетило, не само животните? Научно потврдено: имаат! Станува збор за своевидна телепатска врска помеѓу блиски лица. Се смета дека овој...

Глупирање на вљубените

Вљубеноста е прекрасно чувство, но неретко предизвикува да се чуствуваме лошо и да се однесуваме чудно. Некои психолози и социолози се „досетиле“, па ги „изнаредиле“,...

Која е вашата цел во животот?

Поразително е кога речиси секој прашан, особено од младата популација (секоја чест на ретките исклучоци): која му е најголемата цел од животот, одговара: „Да...

Дали порнографијата ќе ја спаси филмската 3D технологија?

Без оглед колку Холивуд се колне во филмовите кои се гледаат со специјални очила, на секој „Аватар“ кој успеал одат неколку 3D филмови што...
);