Колку е важен насловот на книгата?

Се чини, во нашево време сѐ повеќе. Можеби, кога е маркетингот во прашање, поважен е и од самата содржина (?!). Согледувајќи го неговото значење, британското...

За плавушите-русокосите-блондинките

Иако извесно време инсистирав на русокоси, во вицевите за нив (само во нив) прифатив да ги третирам како плавуши, а со оглед на овој...

Бизарни обично-необични случки

Бизарности во секој час, во секој миг од животот. Околу нас, зад нас, а богами и во нас. Колку животот би ни бил сиромашен...

Мистериозни откритија кои не можат да се објаснат

Иако се чувствуваме супериорни над луѓето кои живееле со векови пред нас, мораме да им оддадеме признание. Зад себе оставиле предмети кои дури ни...
природна козметика prirodna kozmetika

„Природна“ козметика

Кога станува збор за козметиката, понежниот пол, особено младиот, може со часови, ма со денови да расправа, опишува, детализира. Што е најново, што е...

Во Чешка живеат повеќе од 15.000 Џедаи?!

Повеќе од 15.000 Чеси на пописот од 2011. година се изјасниле дека се припадници на Џедај религијата, измислена во научно-фантастичните филмови „Војни на Ѕвездите“,...
);