risto stefanovski ристо стефановски

Македонска театарска хронологија

0
Станува збор за мошне студиозен хронолошки след на развојот на театарот во Македонија во еден мошне долг временски период-од античкото време до конституирањето на...
Под сјајната ѕвезда, на Водно Алдебаран Pod sjajnatga zzvezzda na Vodno A;debaran

Под сјајната ѕвезда, на Водно – Алдебаран

0
Знаете ли што е Алдебаран? Тоа е најсјајната ѕвезда во соѕвездието на Бикот, од Земјата  оддалечена 68 светлосни години. Видлива е навечер зиме и...
);