Дневната светлина и здравјето

Во текот на последните децении ширум светот порасна интересирањето за поголемо користење на ресурсите на дневната светлина, најнапред поради енергетската ефикасност.Производителите на покривни прозорци,...

Играта и детето

Познато и потврдено: низ играта детето го открива и го учи светот околу себе, а е задолжително придружена од играчка/играчки. Тоа значи дека таа...

Добро спиење

Доброто спиење значи одмор од физички и интелектуален ангажман-напор, но и добар, лесен, спокоен сон.Современиот човек спие лошо, а тоа значи пред се недоволно,...

Труењето на домашните миленици со храна

Не е мал бројот на оние што го делат животниот простор, креветот, па и чинијата со своите домашни миленици. Хранењето на животни со наша...

Што мислите за лажењето?

Оној кого го лажат треба да се запраша зошто. Што велат стручњаците?Секоја комуникација мора и оној што лаже и оној што се лаже да ги...

Обични луѓе

Ги заборавивте ли обичните луѓе? Дали сте вие (сѐ уште) такви? Какви?Може да сте ги заборавиле, попрво да сте се издвоиле од нив, да сте...

Болки во нозете

Честа болка кај возрасните: болки во нозете. Како да се спречат?Голем број луѓе, почесто во поодминати години, често се жалат на болки во нозете,...

Ден и ноќ

Skip to content