Човечкиот мозок

Тој постојано се истражува, особено неговото функционирање, и постојано се откриваат нови нешта.Од она што е досега познато:Човечкиот мозок, таа маса на испреплетени нервни...

Добро спиење

Доброто спиење значи одмор од физички и интелектуален ангажман-напор, но и добар, лесен, спокоен сон.Современиот човек спие лошо, а тоа значи пред се недоволно,...

Труењето на домашните миленици со храна

Не е мал бројот на оние што го делат животниот простор, креветот, па и чинијата со своите домашни миленици. Хранењето на животни со наша...

Што мислите за лажењето?

Оној кого го лажат треба да се запраша зошто. Што велат стручњаците?Секоја комуникација мора и оној што лаже и оној што се лаже да ги...

Обични луѓе

Ги заборавивте ли обичните луѓе? Дали сте вие (сѐ уште) такви? Какви?Може да сте ги заборавиле, попрво да сте се издвоиле од нив, да сте...

Кој знае повеќе?

Денес, кога е сосема можно без никакви проблеми да се влезе со наизглед обичен ранец во кое било метро и да се испратат илјадници...