Пазар на капитал

0
Основата на пазарот на капитал (англ. capital market) е долгорочниот капитал, односно купопродажбата на долгорочни хартии од ведност. Тој е дел од финансискиот пазар кој го...

Пазар на пари

0
Пазарот на пари (англ. money market) е дел од финансискиот пазар, но не е конкретно место, туку вообичаен апстрактен поим за севкупните краткорочни парични дејанија...

Дали сте подготвени за мал бизнис?

0
Колку пати секој од нас, во обичниот живот, сознавал и покренувал некои нови работи? Се разбира, од мало секое човечко суштество секој ден се наоѓа...

За менаџерските мотивациски техники

0
Мотивацијата и задоволството на вработените се во основата на менаџментот на човечките потенцијали. Единствено со изградба на квалитетен мотивациски систем може да ѝ се...

Што мрази Вашиот шеф?

0
Вие премногу работите, но чувствувате дека Вашиот шеф не Ве цени, па дури и Ве малтретира. Веројатно мислите дека сте единствен со таков третман...

7 добри совети за почеток на бизнис

0
Според некои стручњаци-бизнис теоретичари и практичари, за да успеете во бизнисот морате да развиете 7 клучни навики за успешност. Отсуството на кој било од...
);